Strouhaná buchta s tvarohem

Autor: Matapece HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 90 minut Doba přípravy
Střední Obtížnost
12 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Úžasná tvarohová buchta, se kterou budete všude za hvězdu. Díky velkému množství tvarohu a kostce másla je buchta krásně vláčná i několik dní.

Ingredience

  • 250 g změklého másla
  • 350 g moučkového cukru
  • 4 vejce
  • 5 lžic mléka
  • 400 g hladké mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 30 g kakaa
  • 1 kg tučného tvarohu
  • 1 lžíce vanilkového pudinkového prášku

Příprava

Vezmeme si velký plech s vyšším okrajem a vymažeme ho máslem a vysypeme hrubou moukou.

Změklé máslo utřeme se 150 g moučkového cukru, poté zapracujeme 1 žloutek a mléko. Přidáme mouku, prášek do pečiva a kakao a vypracujeme pevné těsto. Těsto můžeme zpracovat ručně nebo pomocí třecí metly v kuchyňském robotu.

Těsto rozdělíme na dvě části, zabalíme je do folie a dáme na 30 min do mrazáku, aby těsto ztuhlo.

Mezitím si připravíme tvarohovou náplň. Ušleháme 4 bílky a do sněhu zašleháme 100 g moučkového cukru. Šleháme tak dlouho, dokud nemáme krásný, lesklý a pevný sníh. V druhé míse ušleháme tvaroh, zbylých 100 g moučkového cukru, 3 žloutky a pudinkový prášek. Následně zlehka vmícháme ušlehaný sníh.

Z mrazáku vezmeme jednu polovinu těsta a na hrubém struhadle nastrouháme na plech. Tvarohovou náplň nalijeme na nastrouhané těsto, vyndáme z mrazáku druhou polovinu těsta a nastrouháme ho na tvarohovou náplň.

Pečeme ve vyhřáté troubě na 175°C asi 40 minut.

Tip na závěr : Všechny suroviny by měly mít pokojovou teplotu, jinak hrozí, že se buchta srazí.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept