Šunková roláda se sýrem

Autor: Maky Kuchařová HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 30 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
Nepálí Pikantnost

Šunková roláda se sýrem je jednoduchý pokrm, který se nejlépe hodí jako předkrm před hlavním chodem, nebo jako pohoštění pro hosty. Nenechte se ale zmást – jde taky o skvělou svačinku, která je navíc zdravá. V roládě je totiž kromě sýru a šunky jen zelenina a zakysaná smetana. Takže jde o svačinu doslova nabitou bílkovinami.

Ingredience

  • 1 větší mrkev
  • Celer (stejné množství jako mrkve)
  • 3 lžíce zakysané smetany
  • 100 g šunky
  • 100 g Eidamu plátkového
  • Šťáva z ½ citrónu
  • Kousek nakládané kapie

Příprava

Mrkev a celer očistíme a nastrouháme nahrubo. K zelenině přidáme zakysanou smetanu a šťávu z citrónu. Ochutíme solí a pepřem. Směs dáme do lednice.

Plátky eidamu vyskládáme vedle sebe na pečící papír na plech.. Vložíme na plný výkon na tři minuty do trouby, aby nám vznikl jednolitý plát. Sýrový plát sundáme z papíru z plechu a necháme vystydnout.

Na plát sýru poklademe plátky šunky. Poté umístíme na delší okraj rolády zeleninovou směs. Kapii nakrájíme na malé kousíčky – ty přijdou do středu rolády. Zarolujeme.

Roládu přendáme na potravinovou folii a zarolujeme. Necháme vychladit do dalšího dne v lednici.

Tip na závěr : Podáváme s rucolou a cherry rajčátky.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept