Švestkový jáhlovník

Autor: Maky Kuchařová HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Náročné Obtížnost
2 Počet porcí

Potěšte se zdravým a chutným dezertem se sezónním ovocem.

Ingredience

  • 200 g jáhel
  • 700 ml mléka (rostlinného či kravského)
  • 400 g švestek
  • 80 g medu
  • 30 g kokosového oleje
  • 30 g rozinek
  • 70 g drcených vlašských ořechů
  • 2 lžičky Knorr mleté skořice z Vietnamu
  • 1 celá skořice
  • Vanilkový lusk
  • Tuk na vymazání formy

Příprava

Jáhly zalijeme vroucí vodou a scedíme. Poté je dáme do hrnce společně s mlékem a celou skořicí a necháme 15 minut pomalu vařit, až vznikne konzistence kaše.

Stáhneme z plamene, vyndáme skořici. Do kaše vmícháme med, vanilku, mletou skořici, rozinky, oříšky, roztopený kokosový olej.

Do vymazaných forem nandáme kaši, na kterou naskládáme půlené vypeckované švestky.

Dáme péct na 180 °C po dobu 40 minut.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept