Syrniki

Autor: Gréta Líná HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 20 minut Doba přípravy
Stredné Obtížnost
2 Počet porcí

Tyto tvarohové lívanečky původem z východní evropy jsou ideální volbou na nedělní snídani do postele.

Ingredience

  • 250 g plnotučného tvarohu - s viditelnou texturou
  • 2 PL hladké mouky
  • 1 PL cukru krupice
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 vejce
  • olej na smažení
  • zakysaná smetana a marmeláda na servírování

Příprava

Tvaroh vybereme spíše tužší, s viditelnými kousíčky v textuře. Většinou se jedná o ty balené jako máslo.

Všechny ingredience dáme do misky a vidličkou dobře promícháme.

Pomoučíme si pracovní plochu a rukou nebo lžící odebíráme z misky stejné množství směsi, z které tvoříme placičky vysoké asi 1 –

1,5 cm o průměru cca 5 cm, které jemně obalíme v mouce, aby se nám nepřilepily na pracovní plochu.

Rozpálíme si olej na pánvi, ideální jsou ty s nepřilnavým povrchem, abychom nemuseli používat tolik oleje.

Placičky pokládáme na pánev a opékáme z jendé a z druhé strany do zlatova. Asi 2 minutky, záleží na tloušťce a pánvi.

Tip na závěr : Podáváme se zakysanou smetanou a oblíbenou marmeládou.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept