Rychlá sýrová omáčka k masu či těstovinám

Autor: PaBu HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 15 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Rychlá omáčka k masu? K těstovinám? K nokům? To je tahle jednoduchá sýrová omáčka! Její základ tvoří pár surovin a kombinace sýrů čedar a parmazán. Nebojte se ale experimentovat a vyzkoušet i jiné druhy sýrů – báječně bude chutnat i grana padano či gran moravia místo parmazánu nebo gouda místo čedaru.

Ingredience

  • 500 ml mléka
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 100 g másla
  • 1 stroužek česneku
  • 270 g čedaru
  • 30 g parmazánu
  • Sůl, pepř

Příprava

V rendlíku rozehřejeme máslo, přidáme prolisovaný česnek a krátce osmahneme.

Přisypeme mouku a necháme ji v másle rozpustit.

Přilijeme mléko a za stálého mícháni zahřejeme a mícháme až do zhoustnutí.

Odstavíme z plotny a přisypeme sýr nastrouhaný na hrubo.

Dosolíme a dopepříme dle chuti.

Tip na závěr : Výborně se hodí na zapékání brambor nebo zeleniny a nebo jako dip.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept