Sýrová omáčka skvělá k masu nebo těstovinám

Autor: PaBu HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 30 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
Zvol velikost porce Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Sýrová omáčka je skvělá na zpracování různých zbytků sýrů. Hodí se skvěle na těstoviny, k zapečené zelenině a nebo třeba k masu.

Ingredience

  • Lžíce másla
  • Lžíce hladké mouky
  • 150g-200g nastrouhaných sýrů (eidam, čedar, parmazán, gouda,..)
  • 300 ml mléka
  • Sůl podle chuti

Příprava

Máslo rozehřejeme v kastrůlku, zasypeme moukou a za stálého míchání necháme zpěnit jíšku

Zalijeme polovinou mléka a metličkou pořádně rozmícháme.

Po zhoustnutí dolijeme druhou půlku mléka a opět metličkou mícháme.

Po částech přidáváme nastrouhaný sýr a vždy necháme důkladně rozpustit.

Nakonec dosolíme podle chuti.

Tip na závěr : Pro plnější chuť můžeme v kroku dvě do teplého mléka přidat půlku vaničky bohatého bujonu Knorr hovězího. Bujon se v mléce rozpustí a omáčce dodá větší šmrnc.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept