Sýrová omáčka

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 20 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Skvělá k těstovinám

Ingredience

  • 4 lžíce másla
  • 4 lžíce hladké mouky
  • 500 ml mléka
  • Muškátový oříšek
  • 300 g sýra (ideálně grana padano nebo parmezán)

Příprava

Na másle zapražíme mouku. Dáváme pozor, abychom ji nepřipálili.

Přidáme mléko, okořeníme troškou čerstvě nastrouhaného muškátového oříšku a vaříme do zhoustnutí – trvá to asi dvě minuty.

Do směsi přidáme sýr nastrouhaný nadrobno. Plotnu ztlumíme (v případě indukce a plynu) nebo vypneme (v případě sklokeramiky) a necháme v omáčce rozpustit sýr. Dochutíme solí a pepřem.

Tip na závěr : Omáčka je výborná také s kousky masa – můžeme použít libovolné maso, co nám třeba zbylo z předešlého dne.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept