Sytý salát s vejcem, bramborami a křupavou slaninou

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 45 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Salát může posloužit jako hlavní chod a dostatečně zasytit – o tomto vynikajícím salátu s fazolemi edamame, bramborami a vajíčkem to platí určitě. Jogurtovo-majonézový dip salát skvěle dochutí a třešničkou na dortu je pak vypečená slanina. Salát podávejte jen tak nebo klidně s kouskem pečiva.

Ingredience

  • 6 vajec
  • 4 lžíce majonézy Hellmann's
  • 2 lžíce bílého jogurtu
  • 3 brambory
  • 1 šálek fazolek (můžou být i mražené)
  • 1 šálek fazolek edamame
  • 6 plátků slaniny
  • 1 svazek pažitky
  • 1 lžíce hořčice
  • Pepř

Příprava

Vejce uvaříme natvrdo, trvá to zhruba osm až devět minut od bodu varu. Ochladíme je a oloupeme. Poté nakrájíme na kostičky.

Brambory uvaříme i se slupkou doměkka, pak ochladíme a oloupeme. Nakrájíme je na kostičky. Plátky slaniny umístíme na plech vyložený pečicím papírem a v troubě je vypečeme dokřupava.

V míse smícháme majonézu, jogurt, hořčici a směs opepříme.

Do dresinku opatrně vmícháme brambory, vejce a edamame. Přidáme pažitku nasekanou najemno a plátky křupavé slaniny. Salát podáváme vychlazený.

Tip na závěr : Vejce vaříme ve vodě s trochou octa – ten zařídí, že vajíčko zůstane uvnitř skořápky, i když náhodou skořápka praskne.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept