Registrace
Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Tagliatelle s kuřecím masem a smetanou

Receptynakazdyden.cz
Jednoduchá a chuťově úžasná večeře, kterou potěšíte celou rodinu. Příprava je jednoduchá a zvládne ji každý i začátečník.
Hodnocení uživatelů:
5 minut 15 minut 4 porce S masem

Ingredience

Tagliatelle s kuřecím masem a smetanou

  • 12 kousků těstovin Tagliatelle
  • 400g kuřecích prsou
  • hrst lístků bazalky
  • 2 smetany ke šlehání (nebo 1 smetana ke šlehání a čtvrt litru 12% smetany)
  • 2 hrsti nastrouhaného Parmezánu
  • 3 lžíce olivového oleje
  • sůl, čerstvě mletý pepř

Příprava

  1. Těstoviny dáme vařit do osolené vody podle návodu na obalu (většinou kolem 6-7 minut). Kuřecí prsa nakrájíme na drobné kousky, osolíme a opepříme. Do vyšší pánvi si dáme rozehřát olivový olej a kuřecí kousky na něm opečeme ze všech stran. Až budou zlatavé, tak je zalijeme smetanou ke šlehání (obě balení) a necháme pomaloučku změknout ve smetaně.
  2. Jakmile bude maso měkké a smetana trošku zhoustne, přidáme obě dvě hrsti nastrouhaného Parmezánu a pokrájené lístky bazalky. Ještě chvilku prohřejeme a přidáme uvařené těstoviny. Pokud se nám do směsi dostane trošku vody z těstovin, vůbec to nevadí. Pořádně promícháme a můžeme servírovat.
|
|
| Tisk
Knorr

Zeptejte se šéfkuchaře