Teplý bramborový salát s hráškem

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 40 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Už vás nebaví klasický bramborový salát? Hledáte rychlou přílohu, která je chutná, lehká a skvěle se hodí k masu i rybě? Tento teplý bramborový salát s hráškem je přesně to, co potřebujete! Na rozdíl od majonézových variant je svěží, snadný na přípravu a můžete si ho vychutnat po celý rok, nejen o Vánocích. Díky své jednoduchosti se stane jednoduchým jídlem a stálou součástí vašeho jídelníčku.

Ingredience

  • 500 g růžových brambor
  • 200 g mraženého hrášku
  • 4 šalotky
  • 1 lžíce oleje
  • sůl,čerstvě mletý pepř
  • 4 lžíce Hellmann's salátové omáčky
  • hrst petrželové natě nebo libečku

Příprava

Brambory důkladně omyjte. Pokud jsou menší, můžete je vařit celé i se slupkou. Pokud jsou větší, nakrájejte je na čtvrtiny nebo na větší kostky. Vložte je do hrnce s osolenou vodou a vařte do měkka (cca 15-20 minut). Je důležité je nepřevařit, aby se nerozpadaly. Po uvaření je sceďte a nechte okapat.

Na pánvi rozehřejte olej a nechte na něm zesklovatět nadrobno nakrájenou šalotku. Poté přidejte mražený hrášek a nechte ho asi 2 minuty prohřát. Lehce osolte a opepřete.

V míse smíchejte teplé, okapané brambory s orestovaným hráškem a šalotkou. Přidejte dresink, čerstvé bylinky a vše opatrně promíchejte.

Bramborový salát s hráškem dle chuti dosolte a opepřete. Podávejte teplý, ideálně hned po přípravě, dokud je bramborový salát ještě vlažný. Skvěle se hodí ke grilovanému masu, rybě, ale i k pečené zelenině.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept