Příprava
Brambory důkladně omyjte. Pokud jsou menší, můžete je vařit celé i se slupkou. Pokud jsou větší, nakrájejte je na čtvrtiny nebo na větší kostky. Vložte je do hrnce s osolenou vodou a vařte do měkka (cca 15-20 minut). Je důležité je nepřevařit, aby se nerozpadaly. Po uvaření je sceďte a nechte okapat.
Na pánvi rozehřejte olej a nechte na něm zesklovatět nadrobno nakrájenou šalotku. Poté přidejte mražený hrášek a nechte ho asi 2 minuty prohřát. Lehce osolte a opepřete.
V míse smíchejte teplé, okapané brambory s orestovaným hráškem a šalotkou. Přidejte dresink, čerstvé bylinky a vše opatrně promíchejte.
Bramborový salát s hráškem dle chuti dosolte a opepřete. Podávejte teplý, ideálně hned po přípravě, dokud je bramborový salát ještě vlažný. Skvěle se hodí ke grilovanému masu, rybě, ale i k pečené zelenině.
Diskuse k receptu (0)
Nový komentář