Teplý salát z červené čočky se sázeným vejcem

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 20 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
2 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Čočka je nejen plná tělu prospěšných látek, jdou s ní vytvořit skvělá jídla, která nejen zasytí, ale budou tak chutná, že na talíři nic nezbyde. Jídlo je příliš dobré na to, aby se jím plýtvalo.

Ingredience

  • Červená čočka 200g
  • Cibule 1ks
  • Česnek 2 stroužky
  • Hořčice gurmánská Hellmann‘s 4 lžíce
  • Vejce 2ks
  • Rostlinný olej 2 lžíce
  • Sůl
  • Pepř

Příprava

V osolené vodě uvaříme čočku doměkka.

Cibuli nakrájíme najemno a orestujeme dozlatova. Na poslední minutu přidáme k cibuli na plátky nakrájený česnek.

Vejce vyklepneme na pánev a na mírném výkonu čekáme, než se zatáhne včetně žloutku.

Do uvařené čočky vmícháme hořčici, cibulku a česnek. Dochutíme solí a pepřem, navrch položíme hotové vejce.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept