Teplý salát z červené čočky s vejcem

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 20 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
2 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Čočka je nejen plná tělu prospěšných látek, jdou s ní vytvořit skvělá jídla, která nejen zasytí, ale budou tak chutná, že na talíři nic nezbyde. Jídlo je příliš dobré na to, aby se jím plýtvalo. Proto vyzkoušejte tento teplý salát z červené čočky.

Ingredience

  • 200 g červené čočky
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 4 lžíce hořčice gurmánské Hellmann‘s
  • Vejce 2ks
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • Sůl
  • Pepř

Příprava

V osolené vodě uvaříme čočku doměkka. Postupujeme podle návodu na obalu.

Cibuli nakrájíme najemno a orestujeme dozlatova. Na poslední minutu přidáme k cibuli na plátky nakrájený česnek. Opečeme, ale pozor, ať se česnek nespálí – zhořknul by.

Vejce vyklepneme na pánev a na mírném výkonu čekáme, než se zatáhne. Žloutek chceme trochu tekutý uprostřed.

Do uvařené čočky vmícháme hořčici, cibulku a česnek.

Dochutíme solí a pepřem, navrch položíme hotové vejce. A teplý salát z červené čočky je hotový.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept