Teplý salát z cukety

Autor: Středa beze zbytku HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 30 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Máte rádi saláty? Co třeba jeden teplý? Spoustu surovin máte určitě právě teď doma

Ingredience

  • 500 g brambor
  • středně velká cuketa
  • 100 g nadrobno nakrájené jarní cibulky
  • 50 g majonézy Hellmann’s
  • 50 g Gurmánské hořčice Hellmann’s
  • Šťáva z jednoho citronu
  • 1 středně velký celer nakrájený na kostičky
  • 1 mrkev nakrájená na kostičky
  • 1 stroužek česneku
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Hrst žampionů
  • Čerstvý kopr
  • Listy petržele
  • 400 g tofu
  • Sójová omáčka
  • Česnek
  • Med

Příprava

Uvaříme brambory.

Celer a mrkev pečeme dokud nezměknou.

Ke konci k nim přidáme i cuketu.

V míse smícháme majonézu, hořčici, citronovou šťávu, prolisovaný česnek a nasekanou jarní cibulku.

Mrkev a celer nakájíme, smícháme nejprve s nakrájenými bramborami, potom vše přidáme k majonézové směsi.

Promícháme a dochutíme solí a pepřem

Smícháme česnek, med a sójovou omáčku

. Tofu vložíme do směsi a necháme odležet.

Poté tofu rychle osmahneme na pánvi.

Tofu položíme na salát, dozdobíme žampiony a bylinkami a můžeme servírovat.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept