Teriyaki kousky se zeleninou a divokou rýží (vegan)

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 30 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
2 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Značka The Vegetarian Butcher, alias vegetariánský řezník vyrábí rostlinné alternativy masa, které se mu chuťově opravdu podobají. V tomto receptu použijeme teriyaki kousky a osmahneme je spolu se zeleninou. S divokou rýží pak tvoří vyvážený oběd nebo večeři plnou živin.

Ingredience

  • 120 g divoké rýžové směsi (F50F)
  • 100 g mrkve
  • 100 g chřestu ze sklenice
  • 1 balení The Vegetarian Butcher NoChicken Teriyaki
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 150 ml ovesné smetany
  • 1 vanička zeleninového bujónu Knorr
  • 3 lžičky kukuřičné mouky
  • 100 g mraženého hrášku
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • Pepř

Příprava

Rýži uvaříme podle návodu na obalu. Mrkev oloupeme a nakrájíme na plátky. Chřest na klínky.

Teriyaki kousky osmahneme na oleji dozlatova a dáme stranou.

Do pánve přilijeme 150 ml vody a smetanu a přivedeme k varu. Pak ve směsi rozpustíme bujon.

Směs v pánvi zahustíme kukuřičnou moukou rozmíchanou v troše vody. Přidáme chřest, mrkev, hrášek a teriyaki kousky a společně dusíme asi 10 minut.

Dochutíme citronovou šťávou, pepřem a solí a podáváme spolu s rýží.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept