Těstoviny s cibulovou omáčkou a pečenou zeleninou

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 35 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Těstoviny jsou taková klasika. Ale tento recept je rozhodně netradiční – zelenina obalená ve strouhance a upečená do křupava v troubě a cibulová omáčka. Navíc je tento recept vhodný pro vegetariány i vegany. Mňam!

Ingredience

  • 1 cuketa
  • 4 houby
  • 60 g cherry rajčat (F50F)
  • 1 stroužek česneku
  • 1 cibule
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 320 g těstovin (kolínek)
  • 1 vanička bohatého bujonu Knorr zeleninového
  • 30 g strouhanky
  • Pepř a sůl

Příprava

Cuketu a houby omyjeme nakrájíme na plátky. Rajčata rozpůlíme. Vše smícháme v misce s olejem, pepřem, solí, strouhankou a prolisovaným česnekem.

Zeleninu i houby rozložíme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C po dobu 15 minut.

Cibulku nakrájíme nadrobno a opečeme na oleji, dokud nezesklovatí. Přidáme 200 ml vody a bujon a provaříme.

Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu, smícháme s cibulovou omáčkou a promícháme. Pak zlehka vmícháme opečenou zeleninu. Servírujeme.

Tip na závěr : Před pečením v troubě přidejte k zelenině nasekané bylinky (např. bazalku nebo petržel).

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept