Těstoviny s dýňovou omáčkou zjemněnou bílými fazolemi

Autor: Barbora Radkova HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 40 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Zeleninová variace na nesmrtelné těstoviny mac and cheese. Dýně, cibule, česnek, bílé fazole, rozmarýn a těstoviny... Výsledkem jsou tyto lahodné těstoviny s dýňovou krémovou omáčkou.

Ingredience

  • 1 menší dýně
  • 1 cibule
  • půl palice česneku
  • 2 snítky rozmarýnu
  • 1 plechovka bílých fazolí
  • 1 hrnek mraženého hrášku
  • 2 lžíce lahůdkového droždí
  • 400 g těstovin
  • sůl, pepř, špetka chilli

Příprava

Troubu rozehřejeme na 200°C. Dýni vydlabeme a oloupeme, cibuli oloupeme a nakrájíme na hrubo a česnek rozebereme na stroužky. Vše dáme na plech, poklademe rozmarýnem, zakápneme olivovým olejem, osolíme, opepříme a pečeme zhruba 30 minut.

Mezitím uvaříme těstoviny a odebereme asi 2 hrnky vody, ve které se vařily.

Upečenou dýni a cibuli dáme do mixéru, česnek vymáčkneme ze slupky, přidáme droždí, chilli, vývar z těstovin a rozmixujeme dohladka. Dle chuti dosolíme.

V hluboké pánvi smícháme těstoviny s omáčkou, vsypeme okapané fazole a hrášek spařený vroucí vodou. Důkladně promícháme a ihned podáváme.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept