Těstoviny s kuřecím masem s houbovo-gorgonzolovou omáčkou

Autor: Maky Kucharova HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 30 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
2 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Krémové těstoviny bez smetany

Ingredience

  • 250g těstovin
  • 1 PL olivového oleje
  • 1 cibule
  • 100g pórku
  • 150g lesních hub
  • 80g gorgonzoly
  • 1ks kuřecí prso
  • sůl, pepř, provensálské bylinky, mletý kmín

Příprava

Těstoviny uvaříme v osolené vodě s kapkou oleje, scedíme, vodu si necháme stranou.

Na pánvi rozpálíme olej, osmahneme na něm cibulku, kuřecí maso na nudličky, osolíme, opepříme. Když se maso zatáhne, přidáme na jemno nakrájený pórek a houby, okořeníme kmínem a bylinkami. Podlijeme vodou z těstovin a za občasného míchání necháme probublat.

Přidáme do směsi 80g gorgonzoly, kterou necháme rozpustit. Podléváme vodou z těstovin dle potřeby, aby vznikla konzistence omáčky. Nakonec přihodíme do pánve těstoviny a vše promícháme. Podáváme.

Tip na závěr : Dobrou chuť!

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept