Těstoviny s parmskou šunkou a parmazánem ve smetanové omáčce

Autor: Maky Kucharova HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 30 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Tip na italskou rychlovku

Ingredience

  • 500g těstovin
  • 250g parmské šunky
  • 3 žloutky
  • 50ml smetany na vaření
  • 100g sýru Parmazan
  • 2 stroužky česneku
  • 2 PL olivového oleje
  • 1 PL bazalky sušené/hrst čerstvé
  • 1 PL másla
  • sůl, pepř

Příprava

Šunku nakrájíme na kostičky a osmažíme ho na rozpáleném olivovém oleji do zlatova.

Česnek oloupeme, rozdrtíme a pokrájíme na drobno. Jakmile je šunka hotová, přidáme k ní česnek.

Odstavíme z plotny a ochutíme máslem, které se nám na teplé pánvi rozpustí.

Začneme s přípravou těstovin. Ve vroucí osolené vodě uvaříme těstoviny.

Nachystáme si malou misku, ve které vyšleháme žloutky se smetanou a 70 g na jemno nastrouhaným sýrem. Zbytek sýru si odložíme stranou. Směs lehce osolíme a opepříme.

Hotové těstoviny přecedíme a na pánvi je promícháme se šunkou. Vše zalijeme smetanovou směsí a zakryjeme pokličkou. Necháme odpočinout. Díky horkým těstovinám získá směs požadovanou krémovou konzistenci.

Bazalku nasekáme na jemno. Hotové těstoviny podáváme posypané sýrem i bazalkou.

Tip na závěr : Dobrou chuť!

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept