Tiramisu z kokosové mouky

Autor: Maky Kucharova HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 60 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
1 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Dezert pro milovníky kávy.

Ingredience

  • 100g kokosová mouky
  • 20g kakao
  • 1 ČL rozpustné kávy
  • 2 vejce
  • 50g med
  • mléko na doředění těsta

Příprava

Troubu předehřejeme na 180 st.

Menší plech si vyložíme pečícím papírem a okraje vymažeme kokosovým olejem.

Všechny suroviny na těsto smícháme dohromady, doředíme mlékem, těsto není tuhé, ale ani ne řídké, tak akorát. Přendáme na plech a pečeme cca 30 minut.

Nebude upečený jako klasická buchta, ale bude stále mokrý.

Korpus necháme vychladnout.

Ingredience Krém

  • 200g cream cheese
  • 250g ricotta
  • 250g tučný tvaroh
  • cukr moučka dle chuti
  • 140g dlouhé piškoty
  • 2x espresso
  • rum/amareto
  • kakao

Příprava Krém

Krém připravíme smícháním cream cheese, ricotty a tvarohu, osladíme cukrem moučka dle chuti.

Do misky slijeme dvě espressa a přimícháme kapku rumu či amareta.

Na vychlazený korpus naneseme polovinu krému, poklademe dlouhými piškoty namočenými v kávě, naneseme druhou polovinu krému a hustě zasypeme kakaem.

Necháme alespoň 3 hodiny v lednici.

Tip na závěr : Dobrou chuť!

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept