Toskánská fazolová polévka s rajčaty

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 60 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
8 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Tahle úžasná polévka je plná zeleniny a díky fazolím poslouží jako plnohodnotné jídlo, které vám dodá všechny potřebné živiny. Spolu s krutony z ciabatty jde o parádní hlavní jídlo plné chuti, které vás přenese do Toskánska.

Ingredience

  • 800 g rajčat v plechovce
  • 400 g bílých fazolí z plechovky
  • 200 g špenátu
  • 2 kostičky zeleninového bujonu Knorr
  • 4 cibule
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 1/2 hlavy savojského zelí
  • 2 stroužky česneku
  • 2 litry vody
  • 6 plátků ciabatty
  • 1 lžíce sušeného tymiánu
  • Olej

Příprava

Špenát, cibuli, česnek a celer očistíme nebo oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Nasekáme zelí savoy.

V hrnci zahřejeme olej (ideálně olivový) a přidáme cibuli, česnek a špenát. Smažíme, dokud cibulka nezměkne.

Přidáme celer, pasírovaná rajčata, zelí, tymián, bujon a vodu.

Přivedeme k varu a do polévky přihodíme fazole. Vaříme 20 minut. Mezitím si připravíme krutony z ciabatty. Polévku servírujeme s ciabattou a olivovým olejem.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept