Toskánská kapustová polévka s bílými fazolemi

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 40 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
6 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Tento snadný recept na kapustovou polévku s fazolemi (nebo fazolovou polévku s kapustou – chcete-li) využijete jak na nedělní oběd, tak i jako rychlou večeři. Je plná vitaminů a minerálů a zasytí! Za recept děkujeme neziskové organizaci Zachraň jídlo.

Ingredience

  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • Trocha celeru včetně natě
  • 1 mrkev
  • 10 listů kapusty
  • 250 g bílých fazolí (vařených)
  • 150 ml bílého vína
  • 700 ml rajčatového pyré
  • 4 lžíce kečupu
  • 3 lžíce oleje (olivového)
  • 750 ml vody nebo vývaru

Příprava

Na oleji osmahneme dozlatova cibulku nasekanou najemno. Pak k ní přidáme kostičky celeru a mrkve a opékáme deset minut.

Kapustové listy omyjeme, zbavíme tvrdých stonků a nasekáme. Spolu s celerovou natí a prolisovaným česnekem je přihodíme do pánve a dusíme pět minut.

Do směsi pak přijdou fazole, rajčatové pyré a kečup. Přilijeme také vodu, nebo vývar, osolíme, opepříme a provaříme na mírném plameni po dobu 20 minut.

Hotovou polévku dochutíme solí a pepřem. Případnou sladkost dodá hnědý cukr – chceme-li polévku raději kyselejší, dochutíme ji naopak citronovou šťávou.

Tip na závěr : Servírujeme s topinkami potřenými česnekem.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept