Tradiční čočkový guláš

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 20 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Vegetariánský guláš je plný čočky, takže tělu dodá potřebné živiny a to i bez masa. Čočku je dobré si na několik hodin namočit, slít a pak uvařit v čerstvé vodě doměkka. Je potřeba ji vařit zvlášť, protože vodu z jejího vaření je lepší nekonzumovat.

Ingredience

  • 400 g vařené zelené čočky (F50F)
  • 2 stroužky česneku
  • 1 vanička bohatého bujonu Knorr zeleninového
  • 1 cibule
  • 3 rajčata
  • 2 brambory
  • 1 mrkev
  • 1 zelená paprika
  • Bobkový list, černý pepř a paprika

Příprava

Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Papriku zbavíme středu a nakrájíme na kostičky. I mrkev nakrájíme na kostičky – oloupeme ji, jen pokud je potřeba.

Tuto připravenou zeleninu opečeme na pánvi na oleji, dokud není opečená dozlatova.

Přidáme rajčata, koření a bobkový list. Dusíme. Přidáme vodu, bujon a promícháme.

Do směsi přidáme brambory nakrájené na kostičky a uvařenou čočku. Jakmile jsou brambory měkké, servírujeme. Předtím nezapomeneme vyndat bobkové listy a kuličky pepře.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept