Tradiční rybí polévka s lososem

Autor: Maky Kucharova HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 60 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Vydatná polévka, která poslouží jako lehčí oběd nebo večeře.

Ingredience

  • 300g filet z lososa bez kůže
  • 2 šalotky
  • 1 fenykl
  • 2 stroužky česneku
  • 1/2 ČL semínek koriandru
  • 1/2 ČL semínek fenyklu
  • 150ml suchého bílého vína
  • 500ml rajčatové passaty
  • 500ml zeleninového vývaru
  • špetka šafránu/kurkumy
  • 3 PL olivového oleje
  • 8 předvařených malých brambůrek
  • 8 cherry rajčátek
  • citrónová šťáva
  • sůl, pepř
  • čerstvá petrželová nať
  • kysaná smetana na servírování

Příprava

Fenykl nakrájíme na drobné kostky, nejprve celý rozpůlíme, zbavíme košťálu ve středu. Šalotku nakrájíme na klínky, stroužky česneku jen rozmáčkneme.

Zeleninu osmahneme v hrnci na olivovém oleji, vmícháme koriandrové a fenyklové semínko, špetku šafránu/kurkumy, osolíme, promícháme, zastříkneme vínem, vmícháme rajčatové pyré a zeleninový vývar.

Povaříme, vložíme na čtvrtky nakrájené brambůrky, rajčátka a na kostky nakrájeného lososa. Dochutíme citronovou šťávou, necháme přejít varem a podáváme se zakysanou smetanou a čerstvou petrželovou natí.

Tip na závěr : Pokud neholdujete na Vánoce klasice v podobě polévky z kapra, zkuste právě tuto polévku z filetu lososa.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept