Treska na zeleninovém lůžku s kokosovým mlékem

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 40 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Díky zeleninovému lůžku a koření získá treska při pečení nezaměnitelnou chuť.

Ingredience

  • 4 filety z tresky
  • 4 batáty
  • 2 lžíce oleje
  • 1 stroužek česneku
  • 100 g máslové dýně
  • 1 červená cibule
  • 1 mrkev
  • 1 červená paprika
  • 2 lžičky nasekaného zázvoru
  • 2 lžičky Knorr skořice z Vietnamu
  • 1 Knorr bohatý bujon zeleninový
  • 100 ml kokosového mléka
  • Šťáva z citronu
  • Sůl pepř
  • Petržel a kopr

Příprava

Předehřejeme troubu na 180°C. Ve větší pánvi zahřejeme olej, přidáme utřený česnek, dýni, kterou jsme si nakrájeli na menší kousky, nasekanou červenou cibulku a proužky mrkve a papriky. Přidáme také koření a opékáme.

Když je směs opečená dozlatova, přidáme kokosové mléko, rozpustíme Knorr bohatý bujon zeleninový a poklademe filety tresky. Pánev přiklopíme pokličkou.

Po třech až pěti minutách filety opatrně otočíme a opečeme další asi 4 minuty na mírném plameni.

Filety pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme.

Servírujeme spolu s bylinkami.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept