Trhaná vepřová plec

Autor: Martik1278543 HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 180 minut Doba přípravy
Střední Obtížnost
5 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Zkuste tento recept na trhanou vepřovou plec. Dlouhé pečení v troubě se mnohonásobně v chuti masa vyplatí.

Ingredience

  • 0,5 kg vepřové plece
  • 2 velké pomeranče
  • 1 lžička římského kmínu
  • 3 bobkové listy
  • 1 lžička mořská sůl
  • půlka česneku

Příprava

Do pečící nádoby vymačkejte dva pomeranče. Přidejte sůl, římský kmín, bobkový list a rozkrojený neoloupaný česnek. Vše opatrně promíchejte.

Vložte maso ke vzniklé směsi, znovu promíchejte a pečící nádobu pořádně utěsněte alobalem.

Pečte v troubě 1,5 hodiny na 175 stupňů a pak dalších 3-4 hodiny na 140 stupňů.

Když je maso měkké a dá se trhat vidličkou, vyndejte z nádoby nejdříve bobkové listy a upečený česnek a ve zbylé šťávě maso natrhejte a promíchejte.

Tip na závěr : Trhané maso se da opéct do křupava na oleji před podáváním.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept