Tvarohová bábovka (mramorová bábovka)

Autor: Martik1278543 HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 90 minut Doba přípravy
Střední Obtížnost
10 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Tato tvarohová bábovka je báječně vláčná a skvěle se hodí pocukrovaná na stůl při svátečním obědu.

Ingredience

  • 250 g tučného tvarohu ve vaničce
  • 250 g změklého másla
  • 250 cukr krupice
  • 4 vejce
  • 300 g polohrubé mouky
  • holandské kakao

Příprava

Nejprve vyšlehejte rozměklé máslo s cukrem krupice. Potom zašlehejte tvaroh a nakonec 4 žloutky.

Do těsta přidejte polohrubou mouku a kypřící prášek. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a postupně ho opatrně zamíchejte do těsta.

Těsto rozdělte a do půlky přimíchejte 3 lžíce holandského kakaa.

Do předem vymazané bábovkové formy přendejte nejdříve světlou část těsta, potom tmavou část těsta, znovu světlou a tmavou a lehce prošťouchejte lžící.

Pečte v předem vyhřáté troubě cca hodinu na 170 stupňů.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept