Tvarohové buchty jako od babičky

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 120 minut Doba přípravy
Střední Obtížnost
12 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Vláčné a voňavé tvarohové buchty navodí tu správnou nedělní pohodu. Jsou sice trochu časově náročnější, ale výsledek rozhodně stojí za to.

Ingredience

  • 500 g hladké mouky
  • 50 g cukru
  • 20 g droždí
  • 250 ml mléka
  • 60 g másla
  • 1 žloutek
  • 2 lžíce rumu
  • 1 tvaroh v alobalu
  • 3 lžíce cukru krupice (případně více či méně dle chuti)
  • 1/3 vanilkového pudinkového prášku
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 lžíce rumu
  • 1 žloutek
  • Sádlo nebo máslo na vytření pekáče a potření buchet

Příprava

Připravíme si kvásek. Do vlažného mléka dáme lžící cukru a rozdrobíme droždí. Kvásek necháme vyběhnout.

Do větší mísy dáme mouku, cukr, rozpuštěné máslo, žloutek, rum a vyběhnutý kvásek a vypracujeme hladké těsto, které nelepí na mísu. Těsto zaprášíme hladkou moukou, přikryjeme čistou utěrkou a necháme kynout asi 1 hodinu.

Mezitím si připravíme tvarohovou náplň. Tvaroh, cukr, vanilkový cukr, žloutek, rum a pudink dobře promícháme.

Z vykynutého těsta, uděláme váleček, rozkrájíme na jednotlivé dílky, které plníme tvarohovou náplní a dobře uzavřeme. Buchty vkládáme do pekáče vymaštěného máslem nebo sádlem. Každou buchtu ještě řádně potřeme ze všech stran, aby se vzájemně neslepily.

Pečeme dozlatova na 175°C asi 30 minut.

Buchty necháme lehce vystydnout a pak je vyklopíme na tác a buchty od sebe oddělíme.

Vystydlé buchty hojně posypeme moučkovým cukrem.

Tip na závěr : Místo tvarohové náplně můžeme použít i švestková povidla.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept