Příprava
Připravíme si kvásek. Do vlažného mléka dáme lžící cukru a rozdrobíme droždí. Kvásek necháme vyběhnout.
Do větší mísy dáme mouku, cukr, rozpuštěné máslo, žloutek, rum a vyběhnutý kvásek a vypracujeme hladké těsto, které nelepí na mísu. Těsto zaprášíme hladkou moukou, přikryjeme čistou utěrkou a necháme kynout asi 1 hodinu.
Mezitím si připravíme tvarohovou náplň. Tvaroh, cukr, vanilkový cukr, žloutek, rum a pudink dobře promícháme.
Z vykynutého těsta, uděláme váleček, rozkrájíme na jednotlivé dílky, které plníme tvarohovou náplní a dobře uzavřeme. Buchty vkládáme do pekáče vymaštěného máslem nebo sádlem. Každou buchtu ještě řádně potřeme ze všech stran, aby se vzájemně neslepily.
Pečeme dozlatova na 175°C asi 30 minut.
Buchty necháme lehce vystydnout a pak je vyklopíme na tác a buchty od sebe oddělíme.
Vystydlé buchty hojně posypeme moučkovým cukrem.
Diskuse k receptu (0)
Nový komentář