Příprava
Do vlažného mléka dáme lžičku cukru a nadrobené droždí a necháme vzejít kvásek. Do mísy dáme 350 g mouky, 40 g cukru, olej, 1 vejce a kvásek. Vařečkou vypracujeme do hladkého těsta, zlehka posypeme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme kynout zhruba 30 minut kynout.
Mezitím si připravíme tvarohovou náplň. V misce smícháme dva tvarohy, pudinkový prášek, 2 vanilkové cukry a 2 žloutky.
Připravíme si žmolenku. V misce smícháme 100 g másla, 100 g polohrubé mouky a 100 g cukru.
Vezmeme si velký plech, vymažeme ho tukem a vysypeme hrubou moukou. Do připraveného plechu dáme těsto a rozprostřeme ho v tenké vrstvě po celé ploše. (Pokud se vám bude lepit, namočte si ruce do vody). Na těsto nalijeme tvarohovou náplň, posypeme rybízem a žmolenkou.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 175° zhruba 45 minut.
Diskuse k receptu (0)
Nový komentář