Úžasná pečená kachna ze tří ingrediencí

Autor: PaBu HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 180 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Jednoduchý postup, dokonalý výsledek. Připravte ke kachně ještě karlovarský knedlík a zelí a máte slavnostní nedělní oběd, po kterém se jen zapráší.

Ingredience

  • Kachna, celá nebo čtvrtky
  • Kmín
  • Sůl

Příprava

Kachnu nebo její části důkladně umyjeme vodou, necháme okapat a pořádně osušíme papírovou utěrkou.

Pořádně ze všech stran osolíme, máme-li celou kachnu, nevynecháme ani vnitřek. Ze všech stran zasypeme kmínem.

Maso vložíme do pekáčku a zakryjeme víkem, které dobře těsní.

V troubě pečeme na 120 stupňů alespoň 5 hodin v případě celé kachny. Pokud máme čtvrtky, budou stačit 3 hodin. Za celou dobu ale neotevíráme troubu ani pekáček.

Poté odstraníme víko, zvýšíme teplotu na 200 stupňů a pečeme ještě 10 minut, aby se udělala křupavá kůrka.

Tip na závěr : Ke kachně skvěle chutnají i domácí bramborové knedlíky.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept