Vaječná omeleta s hráškem

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 15 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
2 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Nadýchaná vaječná omeleta se hodí k snídani i lehké večeři. Je dobré ji doplnit čerstvou bagetkou a zeleninou. Základem jsou vajíčka a máslo. Vajíčka volte nejlépe domácí, případně kupujte ta s číslem začínajícím 1, nebo 0. 0 značí bio vajíčka, 1 volný chov. Vajíčka s číslem 2 jsou z chovu na podestýlce a číslo 3 značí, že jsou z klecového chovu. Proto volte šťastná vajíčka! Uděláte dobře slepičkám i sobě.

Ingredience

  • 6 vajíček
  • sůl
  • pepř
  • 2 lžíce mléka
  • 3 lžíce másla
  • 1/2 hrnečku mraženého hrášku
  • parmazán na posypání
  • rajčata či jiná zelenina na ozdobu
  • olivový olej a balsamico na dochucení zeleniny

Příprava

Vajíčka rozklepneme do většího hrnku, přidáme sůl, pepř, mléko a vidličkou dobře promícháme.

Na menší pánvičce orestujeme na 1 lžíci másla hrášek a dáme stranou.

Na vetší pánvičce o průměru cca 20 cm rozehřejeme druhou lžíci másla a nalijeme 1/2 vaječné směsi. Vajíčka necháme cca 10 sekund zatuhnout a poté lehce rozmícháme a rozprostřeme po celé ploše pánvičky. Když je omeleta téměř hotová, posypeme lehce parmezánem a přidáme na kraj omelety 1/2 hrášku. Omeletu na pánvičce opatrně zarolujeme. Postup zopakujeme i s druhou omeletou.

Vaječnou omeletu na talíři posypeme parmazánem a podáváme s bagetkou a rájčátky ochucenými solí, pepřem, balzamicovým octem a olivovým olejem.

Tip na závěr : Dejte si pozor, abyste omeletu nepřepekli, byla by vysušená. Vaječná omeleta se dá plnit i rajčátky, šunkou, klobásou apod. Záleží na Vašich chutích.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept