Příprava
Vajíčka rozklepneme do většího hrnku, přidáme sůl, pepř, mléko a vidličkou dobře promícháme.
Na menší pánvičce orestujeme na 1 lžíci másla hrášek a dáme stranou.
Na vetší pánvičce o průměru cca 20 cm rozehřejeme druhou lžíci másla a nalijeme 1/2 vaječné směsi. Vajíčka necháme cca 10 sekund zatuhnout a poté lehce rozmícháme a rozprostřeme po celé ploše pánvičky. Když je omeleta téměř hotová, posypeme lehce parmezánem a přidáme na kraj omelety 1/2 hrášku. Omeletu na pánvičce opatrně zarolujeme. Postup zopakujeme i s druhou omeletou.
Vaječnou omeletu na talíři posypeme parmazánem a podáváme s bagetkou a rájčátky ochucenými solí, pepřem, balzamicovým octem a olivovým olejem.
Diskuse k receptu (0)
Nový komentář