Příprava
Na pánev položte plátky slaniny. Slaninu opékejte z obou stran na středním plameni, dokud není zlatavá a křupavá (cca 5 až 7 minut z každé strany). Opečenou slaninu vyjměte z pánve a nechte okapat na papírovém ubrousku, aby se zbavila přebytečného tuku.
Na suchou pánev položte krajíce chleba. Opékejte z obou stran, dokud chléb není zlatavý a křupavý (cca 2 až 3 minuty z každé strany).
Jeden plátek opečeného chleba potřete polovinou tatarské omáčky. Posypte strouhaným sýrem a pomocí flambovací pistole nebo pod grilem nechte sýr rozpustit.
Na pánvi rozehřejte máslo nebo olej. Opatrně rozklepněte vejce na pánev, osolte a opepřete. Smažte na středním plameni, dokud bílek není úplně ztuhlý a žloutek je stále mírně tekutý (cca 2 až 3 minuty).
Druhý plátek opečeného chleba potřete zbylou tatarskou omáčkou.Na tento plátek poklaďte opečenou slaninu, volská oka a přiklopte plátkem chleba s taveným sýrem.
Vaječný sendvič ihned podávejte, ideálně ještě teplý, aby si zachoval křupavost a šťavnatosť. Dobrou chuť!
Diskuse k receptu (0)
Nový komentář