Vaječný sendvič – Rychlý a chutný recept

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 25 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Roztékající žloutek, vůně slaniny a roztavený čedar…Že to zní jako sen? Pojďte si s námi připravit tenhle vaječný sendvič, který si zamilujete! Skvěle se hodí na bohatý víkendový brunch nebo jako rychlá večeře.

Ingredience

  • 2 velká vejce
  • 2 plátky oblíbeného chleba (třeba kváskového)
  • 2 - 4 lžíce tatarské omáčky Hellmann's
  • 2 plátky čedaru nebo ementálu
  • 2 plátky slaniny
  • máslo nebo olej na smažení (záleží na vás)
  • sůl a pepř podle chuti

Příprava

Na pánev položte plátky slaniny. Slaninu opékejte z obou stran na středním plameni, dokud není zlatavá a křupavá (cca 5 až 7 minut z každé strany). Opečenou slaninu vyjměte z pánve a nechte okapat na papírovém ubrousku, aby se zbavila přebytečného tuku.

Na suchou pánev položte krajíce chleba. Opékejte z obou stran, dokud chléb není zlatavý a křupavý (cca 2 až 3 minuty z každé strany).

Jeden plátek opečeného chleba potřete polovinou tatarské omáčky. Posypte strouhaným sýrem a pomocí flambovací pistole nebo pod grilem nechte sýr rozpustit.

Na pánvi rozehřejte máslo nebo olej. Opatrně rozklepněte vejce na pánev, osolte a opepřete. Smažte na středním plameni, dokud bílek není úplně ztuhlý a žloutek je stále mírně tekutý (cca 2 až 3 minuty).

Druhý plátek opečeného chleba potřete zbylou tatarskou omáčkou.Na tento plátek poklaďte opečenou slaninu, volská oka a přiklopte plátkem chleba s taveným sýrem.

Vaječný sendvič ihned podávejte, ideálně ještě teplý, aby si zachoval křupavost a šťavnatosť. Dobrou chuť!

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept