Vaječný sendvič

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 25 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Roztékající žloutek, vůně slaniny a roztavený čedar…Že to zní jako sen? Pojďte si s námi připravit tenhle vaječný sendvič, který si zamilujete! Skvěle se hodí na bohatý víkendový brunch nebo jako rychlá večeře.

Ingredience

  • 2 velká vejce
  • 2 plátky oblíbeného chleba (třeba kváskového)
  • 2 - 4 lžíce tatarské omáčky Hellmann's
  • 2 plátky čedaru nebo ementálu
  • 2 plátky slaniny
  • máslo nebo olej na smažení (záleží na vás)
  • sůl a pepř podle chuti

Příprava

Nejprve na pánvi osmažte slaninu do křupava. Doporučujeme opéct také chléb, aby byly plátky zlatavé. Jeden plátek po opečení potřete tatarskou omáčkou, zasypte sýrem a ten rozpusťte pomocí flambovací pistole nebo jej vložte na chvíli pod gril.

Mezitím si na pánvi na středním plameni připravte volská oka. Do pánve s trochou másla nebo oleje rozklepněte vejce, dochuťte je špetkou soli i pepře a usmažte je do požadované propečenosti. Doporučujeme nechat žloutek mírně tekutý, což dodá sendviči extra šťavnatost.

K finálnímu poskládání sendviče potřete i druhý plátek chleba tatarskou omáčkou, položte na něj opečenou slaninu a na ni obě volská oka se žloutky vedle sebe. Navrch přidejte předpřipravený plátek chleba s opečeným sýrem. Dobrou chuť!

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept