Vajíčková kari mísa

Autor: Future 50 Food HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 25 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Vajíčková kari mísa, ideální na zpracování vařených vajíček.

Ingredience

  • 8 vajíček uvařených natvrdo
  • 200 g mrkve
  • 100 g baby špenátu (F50F)
  • 2 lžíce margarínu
  • 2 lžíce mouky
  • 400 ml Knorr Organický jelly bujon zeleninový
  • 125 ml smetany na vaření (12 %)
  • 1 lžíce Knorr Kari
  • 200 g mraženého hrášku
  • 2 lžíce sezamových semínek, restovaných (F50F)
  • Divoká rýže (tip na servírování) (F50F)

Příprava

Uvaříme vejce natvrdo.

Oloupeme mrkve a nakrájíme na tenké dlouhé hranolky. Mrkve dáme na pánev spolu s 1 lžící margarínu a opékáme 5 minut a odložíme. Omyjeme špenát.

Na pánev přidáme druhou lžíci margarínu, opečenou mrkev a mouku. Za stálého míchání přidáme Knorr Bujón a smetanu na vaření. Přimícháme Knorr Kari.

Přidáme hrášek a špenát, zamícháme a vaříme pod pokličkou na mírném ohni asi 5 minut. Mezitím jednou promícháme. Oloupeme a napůlíme vejce, přidáme je spolu s mrkví a sezamovými semínky a ohřejeme lehce v omáčce.

Můžeme servírovat s divokou rýží.

Tip na závěr : Servírujte s divokou rýží.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept