Vajíčková pomazánka s Lučinou a majonézou

Autor: Maky Kuchařová HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 15 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
Nepálí Pikantnost

Vajíčková pomazánka je skoro jako brmborový salát, každá rodina má svůj originální recept. Vyzkoušejte tento recept na vajíčkovou pomazánku s lučinou a majonézou. Když ji budete servírovat s pečivem a nakrájenou zeleninou, jde o plnohodnotný oběd nebo večeři.

Ingredience

  • 2 vařená vajíčka
  • 1 cibule
  • 100 g Lučiny bez příchuti
  • 1 lžíce majonézy
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • sůl
  • Knorr černý pepř mletý

Příprava

Vajíčka vložíme do studené vody, přivedeme k varu a uvaříme natvrdo. To trvá zhruba osm minut.

Zchladíme je pod studenou vodou, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Můžeme použít i kovové kolečko s mřížkou, kterým vajíčko protlačíme. Případně můžeme vajíčka nahrubou nastrouhat.

Cibuli nakrájíme nadrobno, přidáme ostatní ingredience a dobře promícháme. Osolíme a opepříme dle chuti.

Podáváme namazané na oblíbeném pečivu. Můžeme posypat kolečky jarní cibulky nebo kolečky ředkviček.

Tip na závěr : Pomazánku ozdobíme nasekanou pažitkou nebo petrželí.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept