Příprava
Troubu předehřejeme na 180°C. Formu na koláč vymažeme tukem (a můžeme vyložit i pečicím papírem).
V hlubší pánvi opečeme na oleji cibuli nakrájenou nadrobno a posléze přidáme utřený česnek. Pak do směsi přilijeme rajčatovou passatu, přivedeme k varu a rozpustíme v ní bujon.
Do rajčatové směsi, kterou jsme odstavili z plotny, přidáme nahrubo natrhaný mangold nebo špenát a necháme zavadnout.
Do směsi přidáme dvou až třícentimetrové kostičky chleba, který necháme ve směsi nasáknout.
V misce vedle si vyšleháme vajíčka s mlékem, maizenou a strouhaným parmazánem.
Formu naplníme z poloviny mangoldovou směsí a dolijeme ji směsí vajíčkovou.
Koláč pečeme v předehřáté troubě dozlatova, což trvá podle typu a velikosti formiček 15 až 25 minut. Důležité je, aby byla vajíčka pěkně pevná na povrchu a začala zlátnout.
Koláč vyndáme z trouby a necháme chvíli vychladnout. Servírujeme.
Diskuse k receptu (0)
Nový komentář