Vajíčkový salát z Lutychu

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 45 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Salát s vajíčky podle receptu z belgického města Lutych

Ingredience

  • 300 g brambor
  • 2 vejce
  • 250 g pevného tofu
  • 250 g zelených fazolek
  • 250 g rajčat nakrájených na kostky
  • 1 plechovka fazolí
  • 1 vanička Knorr organický bujón zeleninový
  • 1 šalotka
  • 1 lžíce hořčice
  • 1 lžíce octa
  • 1 lžíce olivového oleje
  • Čerstvá petrželka

Příprava

Tofu nakrájíme na půlcentimetrové plátky, potřebe bujónem rozpustěným v 0,5l vody a necháme deset minut marinovat

Mezitím ve větší pánvi přivedeme k varu trochu vody, osolíme a vložíme do ní fazolky. Vaříme, dokud nebudou al dente. Pak je zchladíme pod studenou vodou.

Ve stejné vodě uvaříme i celé brambory a po vychladnutí je nakrájíme.

V menším hrnci uvaříme vajíčka – trvá to asi 8 minut. Necháme je vychladnout a pak nakrájíme na čtvrtiny.

Na troše oleje opečeme plátky tofu dozlatova z obou stran.

Šalotku nakrájíme na malé půlměsíčky.

Připravíme si zálivku – stačí smíchat ocet s hořčicí, solí a pepřem.

A teď už naaranžujeme salát na talíř – brambory, fazolky, šalotka, tofu, vajíčka a na závěr zálivka. Servírujeme s čerstvou petrželkou.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept