Vajíčkový raclette

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 70 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
6 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Raclette je tradiční švýcarské jídlo, při jehož přípravě potřebujete v první řadě stejnojmenný sýr. Ten rozehřejete a podáváte spolu s různými tradičními přílohami, jako jsou brambory, papriky, okurky, nakládané cibulky, sušené nebo uzené maso, žampiony nebo vajíčka. A znáte něco lepšího než rozpuštěný sýr a vajíčka?

Ingredience

  • 12 vajec
  • 300g batátů
  • 1 červená paprika
  • 200 g hub
  • 3 jarní cibulky
  • 100 g baby špenátu (F50F)
  • 150 g sojových klíčků (F50F)
  • 200 g cherry rajčat
  • 1 avokádo
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 150 g vařené šunky
  • 200 g sýru feta
  • 400g sýr raclette
  • Koření (Knorr Provensálské koření, Knorr pepř,...)
  • Majonéza Hellman`s

Příprava

Batáty nakrájíme na hranolky a vaříme 5-10 minut. Zchladíme.

Zeleninu a houby očistíme a nakrájíme na menší kousky.

Avokádo rozpůlíme, odstraníme pecku a dužinu vydloubneme lžící. Nakrájíme na proužky a pokapeme citronovou šťávou.

Všechnu zeleninu, houby, klíčky i avokádo si připravíme na tác, nebo do mísy.

Rozpálíme sadu na raclette. Prohříváme, dokud není obsah naší mističky hotový. Do mističek si dle libosti kombinujeme cokoliv z mísy, můžeme přidat šunku, sýr nebo vajíčko.

Tip na závěr : Vyzkoušejte různé druhy šunky.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept