Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Vdolečky

Hodnocení uživatelů:
90 minut 20 minut 4 porce Snadné

Ingredience

  • 4 kusy vaječný žloutek
  • 80 gramů moučkový cukr
  • 220 mililitrů mléko
  • 50 gramů máslo
  • 1/2 lžičky sůl
  • 330 gramů hladká mouka
  • 220 gramů polohrubá mouka
  • 1 kostka kvasnice
  • 2 lžíce rum

Příprava

  1. Suroviny dáme postupně do domácí pekárny - mléko, rozpuštěné máslo, žloutky, rum, cukr, sůl, mouky a nakonec droždí. Dáme program na kynuté těsto a necháme vypracovat těsto. Pokud se nám zdá těsto příliš měkké, přisypeme mouku, nebo naopak přilijeme mléko.
  2. Z těsta vyválíme tak 1 cm vysokou placku.
  3. Z placky vykrajujeme kolečka, tak o průměru 4-5 cm.
  4. Ty pak smažíme na oleji (nebo ve fritovacím hrnci) z obou stran.
  5. Hotové vyndaváme z pánve a můžeme pokládat na ubrousek, abychom odsáli přebytečný olej.
Tip: Jsou výborné samotné, nebo je můžeme pomazat marmeládou, povidly nebo jablečným pyré.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře