Vegan kolínka s houbami, zeleninou a mletým

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 25 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
2 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Kolínka už dávno nejsou jen noční můrou školních jídelen. Zkuste tento rychlý recept, který kombinuje kolínka, houby maitake, zeleninu a mleté od „Vegetariánského“ řezníka. Tohle nemaso chutná jako maso, ale přitom je šetrné ke zvířatům i přírodě.

Ingredience

  • 200 g maitake hub (F50F)
  • 3 jarní cibulky
  • 2 červené papriky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 balení Magic Mince od The Vegetarian Butcher
  • 2-3 lžíce rajčatového pyré
  • 250 g bezvaječných těstovin – kolínek
  • 1 vanička bohatého zeleninového bujonu Knorr
  • 1 lžíce sušené majoránky
  • 50 ml veganské smetany
  • Pepř

Příprava

Houby očistíme a nakrájíme je na kousky. Očistíme jarní cibulku a nakrájíme ji na kroužky. Z papriky odstraníme semena, umyjeme ji a nakrájíme na kousky.

Houby osmažíme na velké pánvi na rozpáleném olivovém oleji. Přidáme mleté a opékáme. Po chvíli přidáme jarní cibulku a papriku a krátce osmažíme.

Do směsi přidáme rajčatový protlak a restujeme. Přidáme 900 ml vody a přivedeme ji k varu. Pak do ní nasypeme těstoviny a bujon, který se v horké vodě rozpustí. Vaříme na středním ohni, dokud nejsou těstoviny al dente.

Na závěr do těstovin vmícháme majoránku a smetanu. Opepříme a servírujeme.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept