Příprava
Houby nakrájíme na malé kostičky. Osmahneme je v 50 ml oleje dozlatova. Pokud máme menší pánev, osmažíme nejdřív jednu polovinu hub a pak druhou. Důležité je, aby se houby smažily – nikoliv vařily. Proto musí mít v pánvi dost prostoru.
Na zbytku oleje osmahneme cibuli nakrájenou nadrobno, pak přidáme drcený česnek a kari. Vaříme minutu.
Do pánve opatrně přisypeme mouku a zasmahneme na nízkém žáru.
Za stálého míchání zahříváme, poté přidáme do pánve sherry, a když se alkohol odpaří, dolijeme do pánve vodu a přidáme tymián a bobkový list.
Směs zahříváme a mícháme, dokud z ní není hustá omáčka. Tu na mírném plameni provaříme dalších 10 minut.
Do omáčky na závěr přidáme sojovou smetanu, osmažené žampiony, sojovku, ocet a celerovou sůl. Osolíme a opepříme a zahříváme dalších 5 minut.
Servírujeme s pažitkou a ideálně v kornoutcích z listového těsta.
Diskuse k receptu (0)
Nový komentář