Veganská houbová směs s Chickened out Chunks kousky

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 30 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Houby ve spojení se sojovou smetanou, bylinkami a Chickened out Chunks jsou prostě skvělé. Zkuste tento recept s výrobky od „vegetariánského řezníka“.

Ingredience

  • 2 balení Chickened Out Chunks od The Vegetarian Butcher
  • 200 g krémových žampionů
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 70 g mouky
  • 40 ml suchého sherry
  • 70 ml olivového oleje
  • 250 ml sójové smetany
  • 1 špetka kari
  • 350 ml vody
  • 1 bobkový list
  • 1 snítka tymiánu
  • 1 lžíce sojové omáčky
  • 1 lžíce bílého vína
  • Celerová sůl
  • Pažitka

Příprava

Houby nakrájíme na malé kostičky. Osmahneme je v 50 ml oleje dozlatova. Pokud máme menší pánev, osmažíme nejdřív jednu polovinu hub a pak druhou. Důležité je, aby se houby smažily – nikoliv vařily. Proto musí mít v pánvi dost prostoru.

Na zbytku oleje osmahneme cibuli nakrájenou nadrobno, pak přidáme drcený česnek a kari. Vaříme minutu.

Do pánve opatrně přisypeme mouku a zasmahneme na nízkém žáru.

Za stálého míchání zahříváme, poté přidáme do pánve sherry, a když se alkohol odpaří, dolijeme do pánve vodu a přidáme tymián a bobkový list.

Směs zahříváme a mícháme, dokud z ní není hustá omáčka. Tu na mírném plameni provaříme dalších 10 minut.

Do omáčky na závěr přidáme sojovou smetanu, osmažené žampiony, sojovku, ocet a celerovou sůl. Osolíme a opepříme a zahříváme dalších 5 minut.

Servírujeme s pažitkou a ideálně v kornoutcích z listového těsta.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept