Veganská paštika z cizrny a tofu

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 15 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Příprava téhle paštiky je až překvapivě snadná. V zásadě jen opečeme cibulku a pak už ji jen rozmixujeme spolu s ostatními ingrediencemi. Výborně chutná na chlebu nebo na tvrdých krekrech.

Ingredience

  • 80 g cibule
  • 1 plechovka cizrny
  • 320 g tofu
  • 30 g tahini (F50F)
  • 2 listy nori řasy
  • 1 lžíce sušených wakame řas
  • 1 citron

Příprava

Na pánvi rozehřejeme olej a opečeme na něm cibulku nakrájenou nadrobno. osolíme a opepříme a necháme vychladnout.

Cibulku dáme spolu s ostatními ingrediencemi, které jsme nakrájeli nahrubo, do mixéru. Z citronu použijeme jak šťávu, tak i kúru, kterou nastrouháme. Mixujeme dohladka. Případně pokud chceme, můžeme ji nechat trochu hrubší.

Paštika je hotová. Můžeme ji ozdobit kolečky jarní cibulky nebo pažitkou.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept