Veganská pizza s mletým, rajčaty a mozzarellou

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 20 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
10 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Masová pizza s mozzarellou ve vegan verzi? S mletým od „vegetariánské řezníka“ a veganskou mozzarellou žádný problém. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept na parádní rajčatovou pizzu a uvidíte, že zachutná i masožravcům!

Ingredience

  • 500 g hladké mouky
  • 15 g droždí
  • Lžíce soli
  • Lžíce cukru
  • 850 ml vody
  • Sůl a pepř
  • 75 ml olivového oleje

Příprava

Ve vlažné vodě rozpustíme droždí a cukr.Přidáme mouku, sůl a vypracujeme hladké těsto.

Těsto dáme do mísy, pokapeme olivovým olejem a necháme na teplém místě vykynout.

Nakynuté těsto pak rozdělíme na deset menších dílů. Každá pak rozválíme a vytvoříme z něj placku o průměru asi 20 cm.

Ingredience Náplň

  • 400 g Magic Mince od The Vegetarian Butcher
  • 150 g červené papriky
  • 300 g veganské mozzarelly
  • 300 g rajčatového pyré (s bazalkou)
  • 200 g cherry rajčat

Příprava Náplň

Červenou paptiku nakrájíme na malé kousky, smícháme je s mletým a trochou olivového oleje a směs dáme zapéct na 5 minut do trouby vyhřáté na 180 stupňů.

Troubu potom zvýšíme na 215 stupňů. Každý plát pizzy potřeme rajčatovým pyré, navrch přidáme směs z mletého, kousky rajčat a veganskou mozzarellu. Pečeme 7 až 10 minut.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept