Veganská polévka se sýrem a pórkem

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 30 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
Nepálí Pikantnost

Tahle vydatná zeleninová polévka je plná zeleniny a navíc je čistě rostlinná. Ozdobíme ji zarestovanými kolečky pórku a veganským mletým, které jí dodá potřebné bílkoviny. Díky tomu vás sama o sobě zasytí k obědu i k večeři.

Ingredience

  • 400 g pórku
  • 200 g brambor
  • 4 lžíce oleje
  • 1 vanička bohatého bujonu Knorr zeleninového
  • 1 balení Magic Mince od The Vegetarian Butcher
  • 200 ml veganské smetany na vaření
  • Strouhaný muškátový oříšek
  • Pepř
  • 50 g veganského parmazánu
  • 50 g hrubě nasekaných vlašských ořechů (F50F)

Příprava

Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Brambory oloupeme a nakrájíme na 1 cm kostky.

3⁄4 pórku a brambor orestujeme v hrnci na 2 lžících oleje. Přidáme litr vody a veganskou smetanu na vaření.

Přivedeme k varu a vmícháme bujon. Přikryjeme a vaříme na mírném až středním ohni cca 20 minut.

Mezitím na pánvi na zbylém oleji orestujeme zbývající pórek s veganským mletým.

Do polévky vmícháme veganský parmazán. Podle chuti dochutíme solí, muškátovým oříškem a pepřem.

Polévku rozdělíme do misek. Ozdobíme směsí pórku a mletého masa spolu s nasekanými vlašskými ořechy.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept