Veganská sekaná s batátovou kaší

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 55 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Vyzkoušejte rostlinnou verzi klasické sekané – místo mletého masa použijeme maso rostlinné. Tahle sekaná báječně chutná s batátovou kaší, která je díky margarínu a sojovému nápoji také vhodná pro vegany.

Ingredience

  • 50 g sušených sojových kousků
  • 100 g Magic Mince od The Vegetarian Butcher
  • 2 lžíce sojové mouky
  • 150 ml rostlinného mléka
  • Koření na sekanou (nebo mix soli, pepře, majoránky, oregana, drceného kmínu aj.)
  • 800 g batátů (F50F)
  • 1 lžíce margarínu
  • 125 ml sojového nápoje
  • 1/2 lžičky jodizované soli

Příprava

Sojové kousky zalijeme 200 ml vroucí vody a necháme 10 minut nasáknout. Pak je pořádně vymačkáme.

Kousky smícháme s mletým, rostlinným mlékem, kořením a sojovou moukou a pořádně prohněteme.

Ze směsi vytvarujeme bochníček sekané a ten pečeme ve vymazané formě zhruba 45 minut na 180°C. Nedoporučujeme horkovzdušnou troubu.

Mezitím oloupeme batáty a nakrájíme je na menší kousky. Uvaříme je ve vroucí vodě po dobu asi 15 minut. Pak přidáme margarín a sojový nápoj a rozmačkáme šťouchadlem.

Sekanou vyndáme z trouby a nakrájíme na plátky. Podáváme s batátovou kaší.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept