Příprava
Předehřejeme troubu (nebo gril) na 170-200°C. Lilky si podélně rozřízneme na širší plátky.
Ingredience na omáčku (hoisin, koření, utřený česnek, tahini, bujón a vodu) smícháme a za stálého míchání provaříme po dobu dvou minut.
Plátky lilků ogrilujeme. Trvá to asi 15 minut, ale je nutné je každých pět minut zkontrolovat, aby se nespálily. Dokud jsou ještě horké, přemístíme je do nádoby s horkou omáčkou a důkladně je v ní obalíme. Zakryjeme a necháme 15 minut marinovat.
Brokolici si mezitím rozdělíme na růžičky, minutku dvě povaříme a pak zchladíme studenou vodou.
Namarinované lilky dopečeme v troubě či na grilu po dobu pěti minut. Potřeme marinádou a znovu dáme na pár minut do trouby. Takto opakujeme dvakrát až třikrát.
„Žebra“ z lilku servírujeme s brokolicí, nasekaným čerstvým koriandrem, jarní cibulkou a semínky.
Diskuse k receptu (0)
Nový komentář