Veganská „žebra“ z lilku v hoisin omáčce

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 60 minut Doba přípravy
Stredné Obtížnost
4 Počet porcí
Pálí Pikantnost

Díky výraznému koření vám tato „žebra“ budou moc chutnat

Ingredience

  • 4 lilky
  • 500 g brokolice (F50F)
  • 200 g hoisin omáčky
  • 1 lžička uzené papriky
  • 1/2 vaničky Organického bujónu Knorr zeleninového
  • 1 stroužek česneku
  • 100 ml vody
  • 1 lžíce tahini (sezamová pasta)
  • 3 jarní cibulky
  • Koriandr
  • ½ lžíce sezamových semínek (F50F)
  • 50 ml sladké sojové omáčky

Příprava

Předehřejeme troubu (nebo gril) na 170-200°C. Lilky si podélně rozřízneme na širší plátky.

Ingredience na omáčku (hoisin, koření, utřený česnek, tahini, bujón a vodu) smícháme a za stálého míchání provaříme po dobu dvou minut.

Plátky lilků ogrilujeme. Trvá to asi 15 minut, ale je nutné je každých pět minut zkontrolovat, aby se nespálily. Dokud jsou ještě horké, přemístíme je do nádoby s horkou omáčkou a důkladně je v ní obalíme. Zakryjeme a necháme 15 minut marinovat.

Brokolici si mezitím rozdělíme na růžičky, minutku dvě povaříme a pak zchladíme studenou vodou.

Namarinované lilky dopečeme v troubě či na grilu po dobu pěti minut. Potřeme marinádou a znovu dáme na pár  minut do trouby. Takto opakujeme dvakrát až třikrát.

„Žebra“ z lilku servírujeme s brokolicí, nasekaným čerstvým koriandrem, jarní cibulkou a semínky.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept