Veganské čočkové kuličky

Autor: Future 50 Food HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 40 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Dopřejte si čočkové kuličky, jsou veganské a plné bílkovin.

Ingredience

  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 3 lžíce oleje
  • 150 g červené čočky (F50F)
  • 1 lžíce Knorr Kari
  • 50 g ovesných vloček
  • 1,5 lžíce mouky
  • 200 ml kokosového mléka
  • 300 ml Knorr Organický jelly bujon zeleninový
  • 1 limetka
  • Divoká rýže a sekaný koriandr (tip na servírování)

Příprava

Oloupeme cibuli a česnek a nasekáme je najemno. Osmažíme je na 1 lžíci oleje.

Přidáme čočku a ½ lžíce Knorr Kari koření a rychle osmažíme.

Zalijeme 250 ml vody, přivedeme k varu a zakryjeme poklicí, za občasného míchání vaříme na mírném ohni asi 10 –

15 minut než se vypaří tekutina.

Necháme vychladnout a přidáme ovesné vločky, které necháme 10 minut nasáknout.

Vytvoříme asi 25 malých kuliček z čočkového těsta, osmažíme je na lžíci oleje asi osm minut, vyjmeme a udržujeme teplé.

Zbylý olej dáme na pánev, za stálého míchání přidáme mouku a orestujeme ji, poté přidáme kokosové mléko a Knorr zeleninový jelly bujón.

Přidáme zbylou ½ Knorr Kari koření. V této omáčce servírujeme čočkové kuličky, které můžeme pokapat citrónovou šťávou.

Tip na závěr : Servírujeme s divokou rýží, posypeme koriandrem.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept