Veganské lasagne s rajčaty, mletým a bešamelem

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 50 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Klasické italské lasagne s mletým masem, rajčatovou omáčkou a bešamelem jdou připravit i v rostlinné, veganské verzi. Místo mletého masa použijeme Magic Mince od „Vegetariánského řezníka“ a v bešamelu nahradíme máslo a mléko olejem a ovesným mlékem. Tento oběd si vychutnáte a to s dobrým pocitem vůči planetě. :)

Ingredience

  • 1 balení Magic Mince od The Vegetarian Butcher
  • 1 stroužek česneku
  • 1 cibule
  • 2 mrkve
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 600 ml pasírovaných rajčat
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžička sušeného oregana
  • Pepř
  • Špetka soli
  • 8 listů lasagne

Příprava

Předehřejeme troubu na 180°C. Mezitím oloupeme česnek a nakrájíme ho na plátky. Cibuli a mrkev oloupeme a nakrájíme na nadrobno. Na lžíci oleje pak česnek, cibuli i mrkev krátce opečeme.

Přidáme pasírovaná rajčata, protlak, oregáno, sůl a pepř. Provaříme 10 minut. Na závěr do směsi vmícháme mleté.

Na dno pekáčku dáme čtvrtinu rajčatové směsi, dále 2 pláty lasagní. Pak zas čtvrtinu rajčatové omáčky, třetinu bešamelu, 2 pláty lasagní. Takto zopakujeme, dokud nespotřebujeme všechny vrstvy.

Pečeme třicet minut. Pokud nám povrch lasagní zlátne až příliš rychle, přikryjeme ho alobalem.

Ingredience Veganský bešamel

  • 25 g mouky
  • 350 ml neslazeného ovesného mléka
  • Mletý muškátový oříšek
  • 1 lžička lahůdkového droždí

Příprava Veganský bešamel

V hrnci zahřejeme lžíci oleje a zasmažíme na něm mouku. Přilijeme ovesné mléko, lahůdkové droždí a muškátový oříšek a krátce povaříme.

Osolíme, opepříme a mícháme, dokud nemáme hladkou omáčku.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept