Příprava
Lžíci sojové mouky smícháme se 3 lžícemi vody. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Veganské mleté maso smícháme s hořčicí, strouhankou, cibulí a sojovou moukou. Ze směsi vytvarujeme 8 malých karbanátek.
V malém hrnci zahřejeme 750 ml vody a vmícháme zeleninový bujón Knorr. Do vroucí (ale ne vařící se) vody opatrně vložíme karbanátky a vaříme ve vývaru na mírném ohni 15 minut. Vývar necháváme těsně pod bodem varu.
Mezitím si připravíme rýži podle návodu na obalu.
Masové kuličky vyjmeme z vývaru a uchováme v teple.
Odměříme si 200 ml vývaru. V hrnci rozpustíme margarín, přidáme lžíci mouky a za stálého míchání orestujeme. Děláme základ omáčky. Za stálého míchání do něj přidáme vývar a ovesný nápoj. Omáčku dochutíme muškátovým oříškem a pepřem.
Před podáváním v omáčce prohřejeme karbanátky. Podáváme s rýží.
Diskuse k receptu (0)
Nový komentář