Veganské rolky s pestem z medvědího česneku

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 45 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
14 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Jestli máte rádi šneky z ovesného těsta, vyzkoušejte tyto báječné rolky. Jsou sice o něco náročnější, protože těsto si připravíte sami, ale uvidíte, že na finální chuti se to vyplatí. Ve spojení s pestem z medvědího česneku jde o úžasnou svačinku nebo třeba netradiční pohoštění pro návštěvu.

Ingredience

  • 225 ml ovesného nápoje
  • 30 g veganského margarínu
  • 375 g špaldové mouky (typ 630) (F50F)
  • 7 g droždí
  • 1⁄4 lžičky jodizované soli
  • 1 lžička agávového sirupu

Příprava

Ovesný nápoj zahřejeme v hrnci na mírném ohni, přidáme margarín a necháme rozpustit.

V misce smícháme mouku, droždí a sůl. Přidáme agávový sirup a ovesný nápoj a v robotu nebo ručně vypracujeme hladké těsto. Těsto zakryjeme a na teplém místě necháme kynout, aby zdvojnásobilo svůj objem.

Na pomoučněné ploše vyválíme těsto na větší obdélník. Na těsto rozetřeme česnekové pesto a pak jej zarolujeme. Nakrájíme na 4 cm široké rolky.

Rolky vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem. Lžící vtlačíme dolů středy, aby nám vznikly růžičky. Necháme je dalších 15 minut kynout a pak potřeme je ovesným nápojem.

Rolky pečeme v troubě předehřáté na 180 ° C po dobu 15 minut. Servírujeme.

Ingredience Pesto z medvědího česneku

  • 75 g medvědího česneku
  • 50 g vlašských ořechů (F50F)
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička zeleninového vývaru Knorr
  • Pepř

Příprava Pesto z medvědího česneku

Medvědí česnek omyjeme a rozmixujeme ho s ořechy, olivovým olejem, pepřem a bujonem.

Pesto dochutíme podle své chuti solí, případně přidáním trochy olivového oleje.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept