Veganské tacos

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 30 minut Doba přípravy
Stredné Obtížnost
4 Počet porcí
Pálí Pikantnost

Mexické tacos trochu jinak

Ingredience

  • 250 g pevného tofu
  • 1 žlutá paprika
  • 2 červené cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 150 g vařených fazolí
  • 70 g rajčatového protlaku
  • 6 rajčat
  • 1 Knorr Organický jelly bujón zeleninový
  • 1 lžíce mletého kmínu Knorr
  • 1 lžíce papriky Knorr
  • 8 vegan taco nebo malé tortilly
  • 50 g červeného zelí, nakrájené nadrobno (F50F)
  • 1 avokádo, na plátky

Příprava

Nalijeme olej na pánev a zapneme střední oheň.

Přidáme nadrobené tofu a opékáme, než začne hnědnout a křupavět.

Přidáme žlutou papriku nakrájenou na kostičky, půl centimetrové kostky cibule, prolisovanýčesnek a opékáme do zlatova, až nám začne paprika hnědnout.

Přidáme fazole, rajčata nakrájené na kostky a rajčatový protlak, Knorr Organický jelly bujónzeleninový a koření na pánev. Vaříme, dokud se nám všechno pěkně nepromíchá a nevypaříse tekutina (asi 2 min). Dochutíme dle chuti.

Smícháme všechny ingredience na salsu dohromady a dochutíme.

Rozdělíme tofu směs do tacos, doplníme o přílohu a zalijeme salsou.

Veganské tacos můžeme dochutit chilli omáčkou nebo jalapeños.

Tip na závěr : Tofu můžeme nahradit také čočkou.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept