Veganské zapečené těstoviny s rajčaty

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 60 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
8 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Canneloni neboli trubičky jsou jako stvořené proto, abychom je naplnili nějakou dobrou náplní a zapekli. Zapomeňte ale na klasiku jako bolognese – dneska vám přinášíme originální a ryze rostlinný recept na canneloni s veganským mletým od „vegetariánského řezníka“, rajčaty a omáčkou ze sojového mléka.

Ingredience

  • 850 g Magic Mince od The Vegetarian Butcher
  • 850 g pasírovaných rajčat (nejlépe s bazalkou)
  • 1 kg těstovin cannelloni
  • 250 g cibule
  • 300 g hub
  • 150 g veganského sýra
  • Petrželka

Příprava

Cibuli nakrájíme nadrobno a opečeme na pánvi dozlatova. Přidáme mleté a nakrájené houby a opékáme, dokud není směs osmažená.

Do pánve přidáme pasírovaná rajčata a provaříme. Chceme, aby se směs trochu zredukovala.

Cannelloni pak plníme rajčatovou směsí a vyskládáme je do zapékací misky. Poté je přelijeme omáčkou a zasypeme nastrouhaným veganským sýrem.

Pečeme asi 30-45 minut ve středně vyhřáté troubě. Těstoviny musí být na skus. Servírujeme s petrželí.

Ingredience Omáčka

  • 2 stroužky česneku
  • 1 vanička Knorr bohatého bujonu zeleninového
  • 100 g jíšky Knorr
  • 800 ml sojového mléka

Příprava Omáčka

V rendlíku zahřejem sojové mléko s bujonem. Poté do směsi vmícháme utřený česnek. Omáčku zahustíme jíškou a vaříme dvě minutky.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept